De makers van Kunstmatig zijn Rosa Wevers en Veerle Spronck. Allebei doen ze onderzoek, maken ze tentoonstellingen en geven ze les over kunst en technologie.


Rosa Wevers (1992) is promovenda aan de Universiteit Utrecht, waar ze de interacties tussen kunst en surveillance onderzoekt. Daarnaast werkt ze als moderator en curator van programma’s en tentoonstellingen. Eerder werkte ze als projectcoördinator bij MOED (Museum of Equality and Difference) en de Gender & Diversity Hub van de Universiteit Utrecht. Rosa studeerde Gender Studies en Visual Culture, en wordt enthousiast van de momenten waarop politiek, kunst en technologie elkaar raken.


Veerle Spronck (1993) is associate lector aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daar onderzoekt ze de maatschappelijke waarde(n) van de kunsten, en doceert ze artistiek onderzoek en techniekfilosofie binnen de opleiding Design for Change and Innovation. Veerle studeerde Kunstgeschiedenis en Science & Technology Studies en promoveerde in 2022 aan de Universiteit Maastricht op een onderzoek naar de innovatie van klassieke muziek, in een project dat een echt orkest als laboratorium gebruikte.

© Veerle Spronck en Rosa Wevers, fotografie door Cleo Wächter